Skogurun Pertti Palmroth är död

Pertti Palmroth har avlidit i en ålder av 88. Bild: Sari Gustafsson/Lehtikuva

Den finländska skoindustrins grand old man och föregångaren inom mode, Pertti Palmroth, har avlidit i en ålder av 88. Dödsfallet bekräftas av hans änka på sociala medier.

Tillsammans med brodern Juhani Palmroth tog Pertti Palmroth över skofabriken i slutet av 60-talet som pappa Pentti Palmroth hade grundat 1928 i Birkala.

Palmroths fabrik gick i konkurs under namnet Hamken 2011.

Pertti Palmroth studerade skomakeri i Storbritannien på 60-talet. Hans kvalitetsskor exporterades till USA och bland andra drottning Silvia har varit en trogen användare av Palmroths skor.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning