Skofterud var alkoholpåverkad vid olyckan

Vibeke Skofterud.Bild: Lehtikuva/Antti Aimo-Koivisto

Den norska tidigare landslagsskidåkaren Vibeke Skofterud var påverkad av alkohol när hon dog i en vattenskoterolycka i slutet av juli.

Promillehalten var högre än 0,8, bekräftar polisen.

"Hon hade ett värde som var högre än det som är tillåtet vid båtkörning, det vill säga högre än 0,8. Polisen kommer inte att upplysa allmänheten om den exakta promillehalten", säger Unni Guldberg vid polisen i Arendal i ett pressmeddelande.

Polisen kan efter obduktionsrapporten inte slå fast vad som orsakade olyckan, men skriver att allt tyder på att skadorna hon fick i kraschen gjorde att hon avled direkt.

"Det blir bara spekulationer om vi säger något om orsaken. Hon var ensam när det hände, det var mörkt och sikten var dålig. Hon var dessutom påverkad av alkohol med värden högre än vad som är tillåtet när man kör båt. Allt detta kan ha bidragit till den tragiska olyckan", säger Guldberg.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00