Skinkschnitzel med paprikasås

Panerad skinkschnitzel med mild paprikasås och grönsaksris är mat inspirerad av det ungerska köket. Bild: TT

En riktig schnitzel ska egentligen lagas av kalvkött. Men godast blir den på fläsk. En kasslerkotlett fungerar bra efter det att den bankats ut med en köttklubba.

För 4 personer, 35 minuter

4 benfria kasslerkotletter

4 msk vetemjöl

1 ägg

1 1/2 dl veteströbröd

salt och peppar

1 tsk paprikapulver

smör och rapsolja

Till såsen:

1 1/2 msk smör

2 msk vetemjöl

1/2 gul lök

2–3 kvistar färsk timjan

3 dl vatten

2 dl grädde

1 1/2 msk konc. kalvfond

1/2 msk paprikapulver

Att äta till:

3 dl långkornigt ris

1 röd paprika

1 grön paprika

färsk timjan

Gör så här:

1. Skär paprikorna till riset i små tärningar. Koka riset som vanligt i 20 minuter och vänd ned paprikan med riset efter 15 minuter.

2. Fräs smör, vetemjöl och grovt hackad lök i en kastrull. Späd med vatten och grädde. Tillsätt timjan, kalvfond och paprikapulver. Låt koka upp och sjud 5 minuter. Sila och smaka av med salt och peppar.

3. Banka ut köttet med en köttklubba och vänd det sedan i tur och ordning i vetemjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och stek i lika delar smör och rapsolja. Servera med ris och garnera med färsk timjan.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning