Skiftade nummer för att lura Sverige

Sydkorea har inte bara spionerat på Sverige.Förbundskapten Shin Tae-Yong & Co har även sett till att variera spelarnas tröjnummer under VM-förberedelserna.– Vi ville förvirra det svenska laget, säger han.

Shin Tae-Yong säger att han känner sig lugn inför Sydkoreas första match i VM i Ryssland, och han anser att laget har gjort allt för att vara väl förberett till öppningsmatchen på Nizjnij Novgorod-stadion.

Och med allt menar förbundskaptenen verkligen det mesta.

Tae-Yong uppger bland annat att de har spionerat på Sverige.

– Alla lag vill veta allt om sin motståndare, och det är något som vi också gör. Alla analyserar och gör allt för att vinna. Vi försöker få veta så mycket som möjligt. Det är en del av vårt arbete, säger han.

Dessutom har han och övriga i Sydkoreas ledarstab sett till att spelarna har spelat med olika tröjnummer i träningsmatcherna inför VM, allt för att förvirra den svenske spionen Lars Jacobsson.

– Vi skiftade våra nummer för att vi inte ville visa allt för vår motståndare. De har säkert koll på Ki Sung-Yueng och Son Heung-Min men inte de andra, så därför valde vi att spela med olika nummer. Det är svårt för folk från Europa att skilja på våra asiatiska spelare, säger Shin Tae-Yong.

Sydkorea möter Sverige på måndag klockan 14.00, svensk tid, i Nizjnij Novgorod.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03