Skidtalangen tar timeout – "läge att blåsa av spelet"

Eveliina Piippo är känd för att träna samvetsgrant. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Eveliina Piippo inleder sin tävlingssäsong först senare.

Piippo, 21, gjorde sitt stora genombrott förra vintern, men den här hösten har varit svår. Hon blev sjuk precis före landslagets höghöjdsläger i Val Senales.

– Hösten har inte gått som jag hade hoppats. Att bli sjuk precis före lägret i Val Senales i slutet av oktober förvärrade situationen, säger Piippo, som vann silver i U23-VM och debuterade i VM i Seefeld förra vintern.

Hon står över landslagslägret i Olos och skjuter framåt sin tävlingspremiär till december. I stället åker hon till Denver för att återfinna sin form.

– Efter flera månader av lågtryck kändes det bäst att blåsa av spelet i det här skedet och i lugn och ro försöka återfinna rätt känsla i träningen.

Piippo står därmed också över skidpremiären i Olos om två veckor, finska cupen i Rovaniemi följande helg och världscupen i Ruka i slutet av november.

– Eveliina är en ung idrottare och har ännu inte några målsättningar i den totala världscupen. Vi hoppas förstås att se henne också i världscupen i vinter, säger damlandslagets chefstränare Ville Oksanen.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning