Skidtalangen tar timeout – "läge att blåsa av spelet"

Eveliina Piippo är känd för att träna samvetsgrant. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Eveliina Piippo inleder sin tävlingssäsong först senare.

Piippo, 21, gjorde sitt stora genombrott förra vintern, men den här hösten har varit svår. Hon blev sjuk precis före landslagets höghöjdsläger i Val Senales.

– Hösten har inte gått som jag hade hoppats. Att bli sjuk precis före lägret i Val Senales i slutet av oktober förvärrade situationen, säger Piippo, som vann silver i U23-VM och debuterade i VM i Seefeld förra vintern.

Hon står över landslagslägret i Olos och skjuter framåt sin tävlingspremiär till december. I stället åker hon till Denver för att återfinna sin form.

– Efter flera månader av lågtryck kändes det bäst att blåsa av spelet i det här skedet och i lugn och ro försöka återfinna rätt känsla i träningen.

Piippo står därmed också över skidpremiären i Olos om två veckor, finska cupen i Rovaniemi följande helg och världscupen i Ruka i slutet av november.

– Eveliina är en ung idrottare och har ännu inte några målsättningar i den totala världscupen. Vi hoppas förstås att se henne också i världscupen i vinter, säger damlandslagets chefstränare Ville Oksanen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning