Skidskytteförbundet ger Ryssland kalla handen

Rysslands skidskytteförbund är fortsatt en tillfällig medlem i Internationella skidskytteförbundet. Arkivbild. Bild: Rick Bowmer/AP

Ryssland får inte komma med i skidskyttefamiljen som fullvärdig medlem förrän tidigast nästa höst. Det uppger Internationella skidskytteförbundet (IBU).

– Ryssland har ännu inte uppfyllt de tolv kriterierna som satts upp, säger IBU:s mediechef Christian Winkler under Forum Nordicum.

Bland kriterierna är data från antidopningslaboratoriet i Moskva, samarbete kring misstänkta dopningsfall och ett transparent testprogram.

Ryssland degraderades till tillfällig medlem i IBU 2017 på grund av dopningsskandalen, då den så kallade McLaren-rapporten vittnade om omfattande och statsstödd dopning i Ryssland.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning