Skidorten Himos håller en tyst minut

Personalen är tagen av olyckan som inträffade på skidorten, men olyckan påverkar inte verksamheten. Bild: Lehtikuva/Hannu Rainamo

Verksamheten på skidanläggningen fortsätter som vanligt trots skidolyckan. Skidcentret övervakar att skidåkarna håller sig på området.

På söndag är alla skidbackar öppna som vanligt på skidcentret Himos i Jämsä. Skidortens vd Elsi Ojala säger att lördagens olycka inte påverkar verksamheten eftersom den inträffade klart utanför pistområdet.

– Vi kommer att informera våra anställda om vad som har hänt och när liftarna stängs på söndag kommer vi att ordna en tyst minut, säger hon.

Enligt Ojala är det omöjligt att övervaka vad som sker utanför pistområdet, därför är det väldigt farligt att åka offpist. Hon poängterar att skidcentret har personal, skidpatruller och pistvakter som ingriper om de ser att någon försöker ta sig utanför området.

– Vårt skidområde är sextio hektar stort. Det skulle vara omöjligt att bygga staket runt hela området.

Hon säger att det finns en del skidspår i skogen som visar att folk åker offpist, men att det inte är vanligare att åka offpist på Himos än på andra skidorter. Hon säger att de kommer att vara ännu tydligare med att informera och varna för farorna med att åka offpist.

– Skidåkning är en trygg gren om man följer reglerna och håller sig till området.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning