Skidlandslagets tränare har coronavirus

Ville Oksanen. Bild: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Ville Oksanen smittades troligen under ett bröllop.

Landslagstränaren Ville Oksanen har varit i karantän sedan förra onsdagen. Han reste med skidlandslaget till Québec City under tisdagen, men fick veta att han kan ha blivit smittad följande dag.

– Jag var på ett bröllop förra helgen. Där var en person som blev sjuk efter bröllopet, blev testad, och visade sig ha covid-19. Jag isolerade mig direkt från resten av laget, säger Oksanen.

Resten av landslaget beslöt att åka hem under torsdagen förra veckan. Oksanen blev coronatestad och satt i karantän i hotellet. Det visade sig att han har covid-19.

Han har hela tiden mått bra. Men han måste ge två negativa testresultat till myndigheterna i Kanada innan han får åka hem till Finland. Ingen annan i Finlands lag har blivit sjuk.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning