Skidförbundets ordförande om Pattaya: Staden har lyxen vi behöver för våra delegater

Gian-Franco Kasper. Arkivbild. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Internationella skidförbundets ordförande Gian-Franco Kasper försvarar beslutet att förlägga årets kongress till thailändska Pattaya.

– Pattaya är inte bara en sexindustri. Vad jag vet är det en stad som kan ha stora kongresser. Staden har också lyxen som vi behöver för våra delegater, säger schweizaren till norska Nettavisen.

I fjol avsade Marocko sig från att vara värd för Fis-kongressen 2019. Hongkong och Pattaya sade då att de kunde ta över med kort varsel. Trots några protester, bland annat från de skandinaviska länderna, valdes Pattaya med liten marginal.

– Jag vet vilket rykte staden har men Pattaya och Thailands skidförbund sökte och vår styrelse godkände det, säger Kasper under en pressträff i Seefeld där skid-VM nu startar.

Under alpina VM var Kasper i blåsväder för ett annat uttalande. Den 75-årige Fis-ordföranden sade då att det enklaste vore om diktaturer arrangerade alla OS eftersom man då inte behövde fråga folket. Han bad senare om ursäkt och sade att hans uttalanden inte skulle tolkas bokstavligt.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning