Skidförbundets ordförande om Pattaya: Staden har lyxen vi behöver för våra delegater

Gian-Franco Kasper. Arkivbild. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Internationella skidförbundets ordförande Gian-Franco Kasper försvarar beslutet att förlägga årets kongress till thailändska Pattaya.

– Pattaya är inte bara en sexindustri. Vad jag vet är det en stad som kan ha stora kongresser. Staden har också lyxen som vi behöver för våra delegater, säger schweizaren till norska Nettavisen.

I fjol avsade Marocko sig från att vara värd för Fis-kongressen 2019. Hongkong och Pattaya sade då att de kunde ta över med kort varsel. Trots några protester, bland annat från de skandinaviska länderna, valdes Pattaya med liten marginal.

– Jag vet vilket rykte staden har men Pattaya och Thailands skidförbund sökte och vår styrelse godkände det, säger Kasper under en pressträff i Seefeld där skid-VM nu startar.

Under alpina VM var Kasper i blåsväder för ett annat uttalande. Den 75-årige Fis-ordföranden sade då att det enklaste vore om diktaturer arrangerade alla OS eftersom man då inte behövde fråga folket. Han bad senare om ursäkt och sade att hans uttalanden inte skulle tolkas bokstavligt.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning