Skidförbundet samarbetsförhandlar - 200 000 euro ska sparas

Enligt verksamhetsledare Mika Kulmala kommer nedskärningarna inte ha någon stor effekt i praktiken. Bild: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Skidförbundet fick njuta av de lyckade VM-tävlingarna i Lahtis endast i några veckor. På fredagen meddelade nämligen förbundet att det blir samarbetsförhandlingar, som berör 13 personer, med målet att spara 200 000 euro.

Förhandlingarna gäller bara kontorspersonalen och Nordic Ski Finland, som förbundet äger. Det innebär att idrottarna kan satsa på OS-året som planerat. Meningen är att inte säga upp någon utan att spara genom permitteringar.

– Samarbetsförhandlingarna och anpassningsåtgärderna görs i snabb takt så att stödfunktionerna under den kommande OS-säsongen inte försvåras märkbart, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

Enligt förbundet har idrottarna nästan lika mycket pengar till sitt förfogande för OS-förberedelserna som inför VM-säsongen. Budgeten för nordisk kombination förblir den samma, längdåkarnas budget krymper med 10 procent och backhopparnas med 25.

– Nedskärningarna påverkar verksamheten i praktiken bara lite eftersom vi i den kommande budgeten inte behövt räkna med OS-utgifterna, säger verksamhetsledaren Mika Kulmala i pressmeddelandet.

Bokslutet för VM i Lahtis kommer den 1 juni. Men tävlingarna var ekonomiskt tunga för förbundet. Dessutom har förbundet gått på minus på grund av inställda världscuptävlingar 2015–2016 och Lahtisspelen i fjol.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning