Skidförbundet överklagar Johaugdom

Det internationella skidförbundet tycker Norges Therese Johaug borde få en längre avstängning än 13 månader. Bild: Lehtikuva/Haakon Mosvold Larsen

Internationella skidförbundet anser att skidstjärnan Therese Johaugs dopningsdom är för kort.

Därför överklagas beslutet till idrottens skiljedomstol Cas.

I ett pressmeddelande skriver det Internationella skidförbundet, FIS; även att man anser att Johaug inte gjorde allt i sin makt för att förhindra att hon fick i sig den förbjudna substansen, den anabola steroiden clostebol.

Johaug såg inte den tydliga dopningsvarningen på förpackningen till läppsalvan, som dessutom var okänd för henne och inköpt utomlands.

Norskan åkte fast för dopning efter att ha använt salvan för sina sönderbrända läppar under ett landslagsläger i Italien i höstas.

Antidoping Norge dömde Johaug till 13 månaders avstängning som om domen står sig gör att hon kan få tävla igen den 18 november i år.

Om Cas ger henne en längre avstängning kan hon missa OS i Sydkorea i februari 2018.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning