Skärpta säkerhetsåtgärder skrämmer elever i Parkland

Bild: Rhona Wise

Efter skolskjutningen på gymnasiet i Parkland i amerikanska Florida skärps nu säkerheten på skolan.

I dag återvänder eleverna efter en veckas vårledighet, efter de stora manifestationerna mot vapenvåld och för säkrare skolor. Men skolan är sig inte lik och många elever tycker att de nya säkerhetsåtgärderna bara gör allt värre.

– Det är jättetufft att gå till skolan och nu kommer det att bli så mycket värre, säger eleven Isabelle Robinson till CNN.

Från och med nu får eleverna i Parkland bara ha genomskinliga ryggsäckar inne på skolområdet och måste alltid ha på sig studentlegitimation. Polis kommer att patrullera skolan och antalet ingångar till skolan har skurits ner. Skolan överväger också att installera larmbågar vid ingångarna.

– Det känns som om vi blir bestraffade. Det känns som ett fängelse, att vi blir kollade varje gång vi går till skolan, säger Isabelle Robinson.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22