Skärpta säkerhetsåtgärder skrämmer elever i Parkland

Bild: Rhona Wise

Efter skolskjutningen på gymnasiet i Parkland i amerikanska Florida skärps nu säkerheten på skolan.

I dag återvänder eleverna efter en veckas vårledighet, efter de stora manifestationerna mot vapenvåld och för säkrare skolor. Men skolan är sig inte lik och många elever tycker att de nya säkerhetsåtgärderna bara gör allt värre.

– Det är jättetufft att gå till skolan och nu kommer det att bli så mycket värre, säger eleven Isabelle Robinson till CNN.

Från och med nu får eleverna i Parkland bara ha genomskinliga ryggsäckar inne på skolområdet och måste alltid ha på sig studentlegitimation. Polis kommer att patrullera skolan och antalet ingångar till skolan har skurits ner. Skolan överväger också att installera larmbågar vid ingångarna.

– Det känns som om vi blir bestraffade. Det känns som ett fängelse, att vi blir kollade varje gång vi går till skolan, säger Isabelle Robinson.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46