Skärgårdsdelegationen: Alla öar med färjeförbindelser är tillgängliga för postutdelning

Inga öar med färjeförbindelser kan anses vara svårtillgängliga med tanke på postutdelningen, enligt Skärgårdsdelegationen. Posten kan delas ut av fartygets personal. Bild: Mikael Piippo/SPT

Traficom satte delvis stopp för Postens planer att minska postutdelningen i skärgården. Skärgårdsdelegationen kräver en ännu strängare tolkning av lagen.

Skärgårdsdelegationen är missnöjd med Postens planer på att minska postutdelningen i skärgården. Postutdelningen är ett villkor för en livskraftig skärgård, skriver delegationen i ett pressmeddelande.

Kommunikationsverket Traficom har tidigare tagit ställning till att öar med färjeförbindelser minst två gånger per vardag inte kan anses vara svårtillgängliga. Till de öarna ska posten delas ut åtminstone de dagar då färjorna är i trafik.

Enligt Skärgårdsdelegationen räcker inte det. Delegationen anser att inga öar med färjeförbindelse kan klassas som svårtillgängliga, eftersom posten kan lämnas vid färjestranden och fartygets personal kan dela ut posten på öarna.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning