Skara och Roos kvar i Elitserien – "Det känns otroligt skönt"

Alexandra Roos. Bild: Richard Nordgren

Alexandra Roos sköt fyra straffmål då Skara HF säkrade sin plats i Elitserien för nästa säsong.

Skara HF, med den finländska landslagsspelaren Alexandra Roos, säkrade på måndagen sin plats i Elitserien (SHE).

Skara tog steget upp från Allsvenskan inför den här säsongen och kunde tack vare kvalseger över Kungälv säkra sin plats i den svenska högsta serien också för nästa säsong.

– Den första säsongen i SHE var som vi tänkt oss. Vi visade att vi kunde hänga med de nästa lagen i långa stunder vilket gav mersmak. Vårt mål inför säsongen var att säkra kontraktet och det är otroligt skönt att kunna visa för varandra att vi klarade det säger Roos till HBL.

Skara HF hade vunnit bortamatchen i kvalet med 26–25 och kunde efter 25–24 på hemmaplan andas ut.

– Säsongen har varit väldigt jobbig och vi har hela tiden kämpat på så gott det går men inte alltid fått resultaten med oss. Så det känns otroligt skönt att säkra ett nytt kontrakt och genom att vinna båda kvalmatcherna, säger Roos.

Roos sköt ett mål i bortamatchen och fyra på hemmaplan då Skara säkrade SHE-kontraktet.

För den finländska landslagsspelaren och Skaras sjumetersspecialist var säsongen rätt tung.

– Säsongen var en stor besvikelse där jag varit långt ifrån det jag vet jag kan prestera. Det känns skönt att få tillbaka en viktig roll i laget och kunna bidra i slutet av säsongen då allt skulle avgöras, säger hon.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning