Skandalspelaren Leipsic fick sparken

Washingtons Brendan Leipsic, till vänster, i ett slagsmål mot Philadelphias Nicolas Aube-Kubel. Arkivbild. Bild: Nick Wass / AP Photo

NHL-forwarden Brendan Leipsic har hamnat i blåsväder sedan det avslöjats att han deltagit i en privat gruppchat på sociala medier där det skrivits grova och sexistiska kommentarer om kvinnor. Nu agerar Washington Capitals – och sparkar 25-åringen.

Även hans lillebror Jeremy Leipsic, 23, som deltog i samma chat, har fått sparken av sitt universitetslag, Manitoba Bisons, rapporterar Winnipeg Sun.

"Ledarskap, respekt och integritet är hörnstenar i Bisons idrottsgemenskap och som ett resultat av denna situation har vi nu beslutat att befria studenten/idrottaren", skriver skolan i ett uttalande.

NHL och klubben har fördömt Leipsic och hans chattgrupp. Leipsic har i chattgruppen också skrivit kränkande kommentarer om sina kedjekamrater, enligt Washington Post. Brendan Lipsic har bett om ursäkt.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning