Skandalomsusade Helsingforsbiskopens bostad renoveras för 100 000 euro

Teemu Laajasalo har slarvat med församlingens kreditkort och får nu flytta in i en nyrenoverad lyxvåning i Helsingfors dyraste kvarter. Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Helsingfors nya biskop Teemu Laajasalo har hamnat i strålkastarljuset på grund av slarv med församlingens pengar. Nu renoveras hans tjänstebostad för en betydande summa.

Helsingfors nya biskop Teemu Laajasalo får flytta in i en nyrenoverad lägenhet i mars. Biskopens tjänstebostad renoveras för tillfället för uppskattningsvis 100 000 euro, skriver tidningen Kirkko ja kaupunki.

Laajasalo har på sistone varit i offentligheten på grund av sin slarviga användning av församlingens kreditkort. Laajasalo har använt kreditkortet för att köpa bland annat champagne, Coca Cola och hotellrum.

I mars ska Laajasalo och hans familj, totalt fem personer, flytta in i biskopens nyrenoverade tjänstebostad. Bostaden är över 200 kvadratmeter och ligger på Högbergsgatan i Helsingfors dyraste kvarter.

Bostaden ägs av en församling som hyr ut den till Kyrkostyrelsen, som i sin tur överlåter den till biskopen. Beslutet om renoveringen fattades innan den senaste skandalen kring biskopens affärer.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46