Skandalomsusade Helsingforsbiskopens bostad renoveras för 100 000 euro

Teemu Laajasalo har slarvat med församlingens kreditkort och får nu flytta in i en nyrenoverad lyxvåning i Helsingfors dyraste kvarter.Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Helsingfors nya biskop Teemu Laajasalo har hamnat i strålkastarljuset på grund av slarv med församlingens pengar. Nu renoveras hans tjänstebostad för en betydande summa.

Helsingfors nya biskop Teemu Laajasalo får flytta in i en nyrenoverad lägenhet i mars. Biskopens tjänstebostad renoveras för tillfället för uppskattningsvis 100 000 euro, skriver tidningen Kirkko ja kaupunki.

Laajasalo har på sistone varit i offentligheten på grund av sin slarviga användning av församlingens kreditkort. Laajasalo har använt kreditkortet för att köpa bland annat champagne, Coca Cola och hotellrum.

I mars ska Laajasalo och hans familj, totalt fem personer, flytta in i biskopens nyrenoverade tjänstebostad. Bostaden är över 200 kvadratmeter och ligger på Högbergsgatan i Helsingfors dyraste kvarter.

Bostaden ägs av en församling som hyr ut den till Kyrkostyrelsen, som i sin tur överlåter den till biskopen. Beslutet om renoveringen fattades innan den senaste skandalen kring biskopens affärer.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22