Skakande mobbingsfall i Sverige – tvingade i pojke tvål så att han svimmade

Två skolpojkar åtalas för misshandel mot en annan elev. Arkivbild. Bild: Naina Hel n Jåma/TT

Två elever åtalas för misshandel på en annan elev på en högstadieskola i Bohuslän. De är misstänkta för att ha dragit in pojken på en toalett och hällt tvål i hans mun så att han svimmade, skriver Bohusläningen.

Händelsen ska ha utspelat sig i slutet av januari i år. En lärare såg några elever brottas på golvet på en av skolans toaletter och en av pojkarna lämnades sedan där inne. När läraren öppnade dörren låg pojken på golvet och hulkade och var inte kontaktbar.

I förhör har pojken berättat att skolkamraterna först sagt att de skulle doppa hans huvud i toaletten men i stället hällde tvål i hans mun tills han svimmade. De två åtalade pojkarna nekar till brott. En av dem har dock bekräftat delar av händelseförloppet men säger att han inte märkte att den andra pojken svimmade.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning