Skadligt program upptäcktes på stadens datorer – polisen utreder den misstänkta attacken i Lahtis

På onsdagen tog sig Centralkriminalpolisen till Lahtis för att undersöka ett it-angrepp som drabbade staden. Bild: Pixabay

Lahtis stad drabbades på tisdagen av ett it-angrepp. Nu utreder polisen vem som installerade skadliga program på stadens datorer.

Centralkriminalpolisen har inlett en förundersökning av den attack som gjordes mot Lahtis stads informationssystem.

På tisdagseftermiddagen utsattes Lahtis stad för ett it-angrepp. Staden polisanmälde ärendet.

Ett skadligt program upptäcktes på flera av stadens datorer. Sabotageprogrammet spreds ändå inte till social- och hälsovårdens it-system, uppger polisen.

Polisen utreder vilken typ av sabotageprogram det var frågan om, och vem som står bakom attacken. Polisen utreder fallet som grovt störande av post- och teletrafik.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning