Skådespelaren Pirkka-Pekka Petelius ställer upp i riksdagsvalet

Ytterligare en kändiskandidat är klar för riksdagsvalet. Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

Pirkka-Pekka Petelius tycker att kandidaturen i riksdagsvalet är en naturlig fortsättning till hans personliga utveckling.

Skådespelaren Pirkka-Pekka Petelius ställer upp i riksdagsvalet för De gröna i Nyland. Petelius har spelat både på teater och i film. Hans roller har gjort honom känd bland en stor del av finländarna.

Enligt ett pressmeddelande är klimatförändringen och miljön Petelius främsta teman.

– Min kandidatur är en naturlig fortsättning till den delen av min utveckling som vill stödja framtida generationer. Mänskligheten förstör jorden i en ökande takt. Snart är vi själva också hotade, säger Petelius.

Rent konkret vill Petelius betydligt öka antalet naturskyddsområden i Finland. Han är speciellt angelägen om att skydda skogarna i södra Finland och skapa gröna korridorer mellan dem. Detta skulle också minska atmosförens koldioxidhalter.

– Vår natur är vårt viktigaste nationella kapital som bör bevaras, eftersom vi är beroende av den. Naturens välmående och bekämpningen av klimatförändringen måste senast nu beaktas i allt politiskt beslutsfattande.

De gröna i Nyland kommer att gå till valet med full lista och utmana Samlingspartiet och SDP som valkretsens största parti.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03