Skådespelaren Jim Carrey stäms för självmordsfall

Bild: Yoan Valat

Skådespelaren Jim Carrey har stämts med anledning av hans ex-flickväns dödsfall.

Enligt åtalet ska Carrey ha hjälpt flickvännen Cathriona White att få tag på mediciner och försökte senare dölja sin inblandning. Enligt åtalet skaffade Carrey medicinerna under falskt namn.

White dog i fjol efter att ha tagit en läkemedelsöverdos. Enligt myndigheterna handlade det om självmord.

I ett uttalande, som People tagit del av, kallar Carrey anklagelserna "en fruktansvärd skam":

"Det finns tillfällen i livet när man måste stå upp för och försvara sin heder gentemot det onda. Jag tänker inte tolerera detta hjärtlösa försök till att utnyttja mig och kvinnan jag älskade. Cats problem föddes långt innan vi träffades och hennes tragiska öde var bortom allas kontroll".

Det är Whites före detta make som drar Carrey inför rätta. I den stämningsansökan som har lämnats in till en domstol i Los Angeles påstår exmaken att Carrey köpte droger åt White under falskt namn.

Jim Carrey fick sitt genombrott i mitten på 90-talet och syns närmast i filmerna The Bad Batch och True Crimes.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning