Skadesmällen för landslaget: Två målvakter missar de avslutande VM-kvalmatcherna

Landslagets förstamålvakt Tinja-Riika Korpela är skadad och missar VM-kvalmatcherna mot Spanien och Österrike. Bild: LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

Landslaget tvingas klara sig utan två av sina ordinarie målvakter i de avslutande VM-kvalmatcherna.

Tunga skadebesked för landslaget som i månadsskiftet augusti-september avslutar VM-kvalet med bortamatcher mot Spanien och Österrike. Både Tinja-Riika Korpela och Kreeta-Liisa Yli-Säntti har skadat sig och är ur spel så länge att de inte är tillgängliga i kvalmatcherna.

Korpela meddelade på Instagram att hon fått en benbrott i armen under ett träningspass med sitt norska klubblag Vålerenga.

Landslagets förstamålvakt uttrycker sin besvikelse i bildtexten på Instagram.

– Det är alltid tungt med skador men de hör tyvärr till sporten. Jag tvingas hålla mig borta från spel cirka 12 bveckor, skriver hon.

– Men jag kommer tillbaka starkare.

IF Limhamn Bunkeflo-målvakten Yli-Säntti skadade sig också på träning då hon bröt ett ben i handen. Enligt Sydsvenskan är den finländska landslagsmålvakten sannolikt ur spel resten av säsongen.

Minna Meriluoto lär få ta över rollen som förstamålvakt i de avslutande kvalmatcherna.

Finland ligger på tredjeplats i kvalgruppen bakom ledande Spanien och tvåan Österrike. Gruppsegrarna och de fyra bästa grupptvåorna i de sju grupperna tar sig direkt till VM. För Finlands del krävs det två segrar i de två tuffa bortamatcherna för att laget ska ha en chans att ta sig till VM-slutspelet.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03