Skadebekymmer för Sparv inför Nations League: ”Sannolikt att jag inte spelar”

Tim Sparv vilade då fotbollslandslaget tränade i Helsingfors i tisdags. Foto: Sebastian Backman/SPT Bild:

Ett redan vingklippt Finland riskerar ett till stort avbräck inför den viktiga Nations League-starten mot Ungern. Tim Sparv är ett stort frågetecken i matchen på lördag. – Helst borde jag vila en vecka eller två, säger han.

Finland saknar redan spelare som Joel Pohjanpalo, Kasper Hämäläinen och Fredrik Jensen då hemmapremiären i Nations League väntar på lördag.

Nu är det också sannolikt att Tim Sparvs namn får läggas till listan med skadade spelare. Sparv tränade inte med landslaget i tisdags och berättar nu om situationen. Det är vaden som krånglar.

– Jag vet inte exakt vad det är, men det är vätska som stör mig. Det handlar om en överbelastningsskada.

Sparvs danska klubb Midtjylland har haft en intensiv matchtakt den senaste tiden, vilket förvärrat situationen. I bortamatchen mot Brøndby i helgen kom väggen till slut emot.

– Jag märkte direkt på uppvärmningen att det inte går att spela, säger Sparv som satt på bänken i matchen.

Torsdag är domedagen

Sparv besökte läkare i måndags och säger att Midtjylland inte precis var eld och lågor över att han bestämde sig för att ansluta till landslaget.

– Då det är viktiga matcher på kommande vill man vara med. Det är frustrerande när man inte riktigt kan träna.

Hur sannolikt är det att du spelar på lördag?

– Det är nog mer sannolikt att jag inte spelar.

Nu väntar en kamp mot klockan. Sparv siktar på att fatta ett beslut på torsdag, efter landslagets träning. Just nu känns inte skadan av då Sparv löper rakt fram, men det gör ont vid små rörelser på liten yta.

– Om jag inte känner mig 85–90-procentigt i skick på torsdag spelar jag inte. Skadan kan förvärras och då är jag ute en längre tid.

Finland inleder nya Nations League med två hemmamatcher. På lördag väntar Ungern i Tammerfors och på tisdag spelar Finland mot Estland i Åbo.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning