Skadad Wozniacki drar sig ur tävling

Caroline Wozniacki är skadad. Bild: AFP / Lehtikuva / Thomas Samson

Med knappt en månad kvar till US Open i tennis är Caroline Wozniacki skadad.

Den danska världstvåan Wozniacki har tvingats dra sig ur WTA-tävlingen Citi Open i Washington som är en av uppladdningstävlingarna inför grand slam-tävlingen i New York.

Wozniacki har skadat baksidan av låret, en skada som uppstod i Monaco under träning inför avresan till USA.

– Det är riktigt tråkigt men nödvändigt, vi vågar inte ta risken med denna turnering. Det är viktigare att hon är 100 procent redo i de kommande turneringarna, säger danskans pappa och tränare Piotr Wozniacki till danska TV2 Sport.

28-åringen skulle ha mött Anhelina Kalinina från Ukraina i sin första match natten till onsdag finländsk tid. Wozniacki var toppseedad i veckans tävling.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning