Ska det verkligen vara lönsamt att vara arbetslös?

Jag undrar hur det kan vara möjligt att en arbetslös har mera nettoinkomster nu än före denna fasansfulla coronapandemi?

Jag förstår inte dagens politik över arbetslösas ersättningar. Jag undrar hur det kan vara möjligt att en arbetslös har mera nettoinkomster nu än före denna fasansfulla coronapandemi?

Jag har haft fackliga uppdrag en längre tid 1980–2000 och vet att medlemmar har rätt till en viss ersättning när något galet inträffar. Däremot förstår jag inte att en icke fackansluten har (nästan) en massa förmåner som vi skattebetalare skall ersätta.

Jag har hört en längre tid av arbetslösa som inte har bostadslån och dylika kostnader att man inte behöver söka jobb när man förlorat det. Man får mera netto än man hade innan uppsägningen. Det är hemskt att våra bidrag fungerar på detta sätt.

Alla företagare går på knä tack vare pandemin och så finns det folk som utnyttjar detta. Jag hoppas att företagarna orkar och ser ljus i tunneln och att de fortfarande "jobbar på". Jag skall med mina ynka pensionspengar stötta företag så gott jag kan.

Politikerna i vårt land ska verkligen se över detta och fixa detta!

Birgitta Juslin, Mariehamn

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning