Sjundeå IF fick inte stopp på Dicken

Förlust. Nicolina Fredriksson var en av SIF:s bästa målskyttar i förlustmatchen mot Dicken. Bild: VN-arkiv

Sjundeå IF förlorade lördagens FM-seriematch i handboll. Dicken vann med åtta mål i Helsingfors.

Tabelltrean SIF spelade sin nästsista grundseriematch på lördagseftermiddagen och det handlade om en bortamatch mot Dicken. Det gjordes inte många mål i början av matchen och när Dickens Jessika Gammals nätade i åttonde minuten ledde tabelltvåan med 3–0.

– Överlag var det jämnt i första halvleken, men vi missade flera lägen. Dock berodde det på att Dickens målvakt spelade bra, säger SIF-tränaren Petter Forsström.

En bit in i matchen låg SIF under med 7–3, men laget hade en bra sekvens efter en dryg kvart och i 18:e minuten reducerade Nicolina Fredriksson till 8–6. Dock drog Dicken upp en ny lucka i slutet av halvleken och när lagen gick till pausvilan ledde Dicken med 15–10.

– Jag brukar inte gnälla på domarlinjen, men i dag var den verkligen svajig. Båda lagen fick konstiga domslut mot sig och jag är säker på att Dickens tränare håller med mig, säger Forsström.

I början av andra halvleken tog Dicken ledningen med 17–12 och med ungefär 14 minuter kvar att spela såg Hanna Nyman till att Dicken ledde med 21–14. SIF kom inte nämnvärt mycket närmare under de avslutande minuterna och Dicken vann med 27–19.

– Som sagt missade vi en del lägen och det bidrog kanske till att självförtroendet fick sig en törn. Efter det kunde Dicken ta en klar ledning och vi kom inte tillbaka. Samtidigt klarade vi oss bra i försvaret när det handlade om uppställt spel, men det blev svårare när Dicken kontrade, säger Forsström.

För SIF återstår en match av grundserien och den spelas på onsdag. Då är det Kyrkslätt IF som kommer till Sjundeå. Inför matchen har SIF 18 poäng. Det är lika många som tabellfyran GrIFK som möter Dicken i sin sista match. Också den spelas på onsdag.

– Beroende på resultaten i sista omgången är det så klart möjligt att vi inte möter Dicken i semifinalerna, men visst verkar det som att det ändå blir Dicken och inte HIFK för oss. Oberoende av det är det bara att jobba på och det är bra att Jessi Laasio har kommit tillbaka. Men vi saknar fortfarande Madeleine Lindholm och jag räknar inte med henne i slutspelet, men förstås hoppas jag på att hon kan spela, säger Petter Forsström.

Dicken: Anna Westerlund 6, Emilia Valkamo 5, Hanna Nyman 5, Jessika Gammals 3, Tove Salokivi 3, Linnea Aula 2, Catarina Nyberg 1, Anna Lindahl 1, Emilia Kohonen

SIF: Erica Gustafsson 6, Sirja Lassinharju-Heinonen 4, Nicolina Fredriksson 4, Jessi Laasio 2, Sara Falck 2, Nea Puijola 1

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning