Sjunde raka VM-guldet i ringette

Finland är världsmästare i ringette. Bild: Lehtikuva/Markku Ulander

Finland vann Kanada i VM-finalerna i två raka matcher.

Finlands ringettelandslag vann sitt sjunde raka VM-guld då man slog Kanada i den andra finalmatchen med 5–1. Precis som i den första finalen var Anne Pohjola och ishockeystjärnan Susanna Tapani de bästa poängplockarna. Pohjola stod för 3+1 poäng, Tapani för 2+1.

– Vi hade tålamod. Vi gjorde snabbt tre mål men efter det dröjde det länge innan vi lyckades med målskyttet. Kanada ångade på men lyckades inte näta, säger poängligavinnaren Pohjola i ett pressmeddelande.

Förutom Pohjola och Tapani utmärkte sig målvakten Maria Perkkola. Hon stoppade hela 56/57 skott.

– Målvaktsspelet och bra försvarsspel var grunden för vår seger. Det och toppanfallarnas mål avgjorde. Maria Perkkola var alldeles fantastisk. alla ära åt henne och åt försvarsspelet, säger Finlands chefstränare Timo Himberg.

Finland är alla tiders ringettenation. I 13 VM har Finland vunnit nio guld, två silver och ett brons. Finland blev utan medalj 1990 då VM ordnades för första gången.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning