Sjukhusvård för Berlusconi efter fallolycka

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi var i Rom i tisdags och träffade den förre ECB-chefen Mario Draghi. Några timmar senare snubblade Berlusconi i sin bostad och fick uppsöka sjukhus. Bild: Alessandra Tarantino/TT-AP

Italiens ex-premiärminister Silvio Berlusconi har tillbringat natten på sjukhus efter "ett olyckligt fall" i hemmet, meddelar en talesperson för den 84-årige miljardären på torsdagen.

Berlusconi snubblade hemma i sin bostad i Rom och gjorde sig då enligt talespersonen illa på ena sidan. Efter olyckan uppsökte han sjukhusvård i sin hemstad Milano.

"Han skrevs ut i morse och han är hemma och arbetar för att delta i en distansomröstning i Europaparlamentet", säger talespersonen i uttalandet.

Berlusconi har varit premiärminister i Italien i tre omgångar, och 2019 blev han invald i Europaparlamentet.

Han uppges ha rest till Rom i tisdags för ett träffa den före chefen för Europeiska centralbanken Mario Draghi som fått i uppdrag att bilda en ny regering i Italien. Enligt nyhetsbyrån AFP ska Berlusconi ha erbjudit Draghi sitt stöd.

I september var Berlusconi inlagd på sjukhus i nästan två veckor efter att han smittats med coronaviruset. Han fick också sjukhusvård för hjärtproblem några dagar i januari.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Mångsidiga museiupplevelser lockar till Lahtis

Mer läsning