Sjuåring på Åland blev utlåst mitt i natten – hittade inte hem

Bild: Mostphotos.com

Polisen på Åland meddelar att allt slutade lyckligt.

Enligt polisen var det en vacker och förhållandevis lugn sommarnatt mellan tisdagen och onsdagen. Polisen hann bland annat övningsflyga drönare och fundera på om det var ett rådjur som krockat med en bil eller tvärtom.

Men polisen redogör också för ett nattligt drama. I Mariehamn påträffades en vilsen 7-åring.

– Barnet hade låst sig ute mitt i natten och hittade inte hem. Polisen kunde så klart hjälpa till så fort man bara hann. Det hela slutade lyckligt efter att patrullen återförenat familjen i arla morgon, skriver polisen i rapporten.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning