Sjuårig flicka våldtagen och mördad i Punjab

Bild: Lehtikuva/Aamir Qureshi

Polisen i delstaten Punjab i Pakistan har gripit en 24-årig man för andra gången, misstänkt för att ha våldtagit och mördat en sjuårig flicka i staden Kasur.

Mannen greps för första gången för drygt en vecka sedan, men släpptes i brist på bevis. Mannens DNA visar sig nu stämma överens med de prov som togs på brottsplatsen, säger en poliskälla till tidningen The Dawn. Han ska också ha erkänt.

– Vi har inledande bevis och det finns goda skäl att tro att han är gärningsmannen, säger Malik Ahmed Khan, talesperson för delstatsregeringen i Punjab.

Minst sju liknande fall har inträffat i Punjab under fjolåret, och polisen misstänker att det kan röra sig om samma förövare. Mannen, som de senaste dagarna gömt sig för polisen, ska ha bott granne med flickan.

Zainab Ansari hittades mördad på en soptipp den 9 januari. Fallet har bland annat lett till att Punjab införlivar undervisning om sexuella övergrepp i läroplanen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00