Sju personer skadade i seriekrock i Mäntsälä

Sju personer skadades i en seriekrock i Mäntsälä på söndagen, uppger polisen. Bild: Ari Sundberg/SPT

Fem personbilar råkade ut för en seriekrock i Mäntsälä i Nyland på söndagen. Sju personer skadades i olyckan med stark dominoeffekt.

En personbilsförare körde av vägen vid en avfartsväg mellan Mäntsälä och Träskända på söndagen. Bilen rullade runt och hamnade på fel köl efter att ha krockat mot ett vägräcke. Efter det krockade en annan personbil med den omkullvälta bilen, uppger polisen.

Medan polisen utredde det inträffade krockade en tredje bil med polisbilen, som i sin tur slungades till fel sida av vägen. En fjärde bil krockade därefter med polisbilen. Väglaget var glashalt vid tidpunkten för kedjekrocken.

Sammanlagt sju personer skadades i seriekrocken, men inga allvarliga personskador har tills vidare rapporterats, enligt polisen.

Det olycksdrabbade vägavsnittet var avstängt i en timmes tid medan röjningen av olycksplatsen pågick under söndagsmorgonen. I räddningsoperationen deltog flera enheter från räddningsverket och polisen.

Polisen i Östra Nyland utreder orsakerna till olyckan och Helsingforspolisen utreder polisbilens andel i det inträffade.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning