Sju personer misstänkta för skjutvapenbrott gripna i Helsingfors

I söndags fick nödcentralen larm om personer som körde runt i en bil och betedde sig aggressivt i västra Helsingfors. Bild: SPT/Jenny Blomqvist

Polisen har gripit sju personer som misstänks för flera brott, däribland skjutvapenbrott i västra Helsingfors.

I söndags fick nödcentralen larm om personer som körde runt i en bil och betedde sig aggressivt i Helsingfors. Kort efter det stannade polisen en bil som stämde överens med kännetecknen för de misstänkta personerna.

En av personerna uppgav två gånger falsk identitet för polisen. Då personen till slut avslöjade sitt riktiga namn klarnade det att personen är efterlyst.

Medan polisen utredde situationen fick nödcentralen ett larm om ett skottdrama på Vermo travbana i Esbo. Den som ringde var en kvinna i västra Helsingfors där polisen hade stannat bilen.

– Tipset var falskt och kvinnan som ringde till nödcentralen satt i personbilen som polisen letade efter. Kvinnan hade ett handeldvapen och en stor mängd kontanter, säger utredningsledare Pekka Seppälä vid Helsingforspolisen i ett pressmeddelande.

På plats fanns flera personbilar. En bil avlägsnade sig från platsen och kom efter en stund tillbaka. Polisen misstänkte att personerna åkte i väg för att gömma något. Därför undersökte polisen bilen och chaufförens lägenhet.

– I bilen hittade vi ett handeldvapen och i lägenheten fanns det också handeldvapen och pepparsprej, säger Seppälä.

De sju gripna personerna misstänks för skjutvapenbrott. Ytterligare misstänks en för det falska larmet, en för att ha uppgett falsk identitet och en för straffbart bruk av narkotika.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03