Sjöström två hundradelar från nytt guld

Sarah Sjöström roffade åt sig totalt fem medaljer i VM i Sydkorea. Bild: Mark Schiefelbein/AP Photo

Fem individuella VM-medaljer. Det blev svenska Sarah Sjöströms facit på sim-VM i Sydkorea efter att hon tog silver på 50 meter fritt efter en rysare.– Det är alltid roligast att vinna guld men jag är jätteglad att det blev medalj på alla mina individuella grenar, säger Sjöström till SVT.

Sarah Sjöström kom till VM i Gwangju, Sydkorea, med en vilja att utmana sig själv. Efter att ha tagit fyra medaljer, ett guld, ett silver och två brons, var gårdagens final på 50 meter fritt svenskans sista individuella final i årets VM.

Och det var nära att det blev ännu ett guld. Sjöström var bra med i starten och loppet utvecklades till en rysare.

"Riktigt häftigt"

I slutändan var det två hundradelar som skiljde mellan ett silver och ett guld. Amerikanskan Simone Manuel vann och Sjöströms silvertid skrevs till 24,07.

– Fem medaljer ändå, det är riktigt häftigt att jag lyckades med det. En sådan jämn final. Hade jag haft Simone bredvid mig kanske jag hade lyckats. Men jag är väldigt nöjd med en till medalj. Det hade varit kul med nationalsången en gång till, men jag får vara nöjd med det här, säger Sjöström till SVT.

Trea blev australiskan Cate Campbell på 24,11, endast en hundradel före danskan Pernille Blume.

Medaljen är Sarahs femte i mästerskapet efter att tidigare ha tagit ett guld, ett silver och två brons.

– Det är ett vunnet silver. Det är alltid roligast att vinna guld men jag är jätteglad att det blev medalj på alla mina individuella grenar. Jag kom hit för att utmana mig själv och göra något jag inte gjort tidigare, säger Sjöström.

Främsta kvinnliga simmaren

Drygt en timme efter finalen simmade Sjöström igen – i final på medleystafetten 4x100 meter. Där kom Sverige sjua, då USA ångade till seger med ett nytt världsrekord, 3.50,40. Tiden var drygt en sekund bättre än det tidigare världsrekordet och tre sekunder bättre än tvåan Australien. Trea blev Kanada.

Trots att Sjöström inte utökade sitt medaljkonto ytterligare lär hon, enligt SVT, utses till VM:s bästa kvinnliga simmare i detta mästerskap – precis som på VM för två år sedan.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 5.11.2019 - 14.22

Mer läsning