Stormfågeln får fortsätta sin verksamhet i Nocken

Stormfågelns kårhus Nocken i Esbo ska renoveras. Bild: Niklas Tallqvist/HBL-Arkiv

Sjöscoutkåren Stormfågeln i Esbo får fortsätta sin verksamhet i det rivningshotade klubbhuset i Nokkala hamn. – Vi har fått ett förlängt hyreskontrakt mot att vi renoverar huset, säger kårchef Maja Löfgren.

Sjöscoutkåren Stormfågeln i Esbo kan andas ut. Staden förlänger hyreskontraktet med scoutkårens stuga, Nocken, som varit rivningshotad. I våras berättade HBL om att Stormfågeln hotades av vräkning från klubblokalen i Nokkala hamn. Ett ihärdigt arbete och långa förhandlingar med Esbo stads tjänstemän har burit frukt och Stormfågeln får fortsätta sin verksamhet i Nocken.

– Vi har ett hyreskontrakt med staden som gäller till och med 2024. I kontraktet finns en klausul som säger att vi måste ha stugan färdigt renoverad till dess. Efter det fortsätter hyreskontraktet tills vidare, säger Stormfågelns kårchef Maja Löfgren.

Nu ska scoutkåren utreda vad som måste renoveras. Löfgren vet ännu inte med vilken tidtabell renoveringen sker.

– Jag kan inte säga något förrän vi fått noggranna kalkyler och utredningar om vad som måste göras. Under tiden för renoveringen har vi vår verksamhet i bastubyggnaden i Villa Koli i Notudden, säger Löfgren.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning