SJK förlorade i Vitryssland

SJK:s tränare Simo Valakari måste fundera noggrant inför returmötet mot BATE Borisov. Bild: Jussi Nukari

SJK inledde Champions League-kvalet med en tung bortaförlust mot vitryska BATE Borisov på tisdag. Nu är vägen till avancemang mycket svår för Seinäjokilaget.

SJK hade det svårt på bortaplan i Vitryssland. Yuri Kendysh inledde med att nicka in 1-0 för BATE Borisov efter trettiotvå minuter av spel. Vitali Rodionov släckte hoppet för SJK med ett välplacerat skott i vänstra hörnet i den sextioåttonde minuten. Därmed stod slutsiffrorna 2-0 för BATE Borisov. SJK hade inte någon realistisk chans att utmana om seger i matchen då försök på mål och skott på mål stod 27-5 respektive 12-1 för BATE.

Med en förlust i Vitryssland utan några bortamål ser SJK:s möjligheter till avancemang från andra kvalomgången av Champions League. Seinäjokilaget måste förbättra sitt spel rejält inför returmötet på hemmaplan den nittonde juli för att ha möjlighet till vidare framgångar i Champions League-kvalet.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39