Sjarapovas advokat: Max fyraårig avstängning

Maria Sjarapova berättade om dopningstestet på en presskonferens i Los Angeles.Bild: EPA/MIKE NELSON

Det blir maximalt en fyra års avstängning. Den här bedömningen gör den dopningsanklagade ryska tennisstjärnan Maria Sjarapovas advokat John Haggerty. Han säger att det kan finnas förmildrande omständigheter.

Den internationella tennisförbundet ITF har meddelat att Sjarapova preliminärt är avstängd från den 12 mars framåt.

Den ryska tennisstjärnan kom med en av tennishistoriens största smällar på måndagen då hon meddelade att hon har åkt fast i ett dopningstest i Australian Open.

Sjarapova berättade på en presskonferens i Los Angeles att Internationella tennisförbundet hade informerat henne om detta för ett par dagar sedan.

Sjarapova sade att hon har använt ett meldoniumläkemedel sedan 2006. Hon sade att hon hade fått ett brev av antidopningsbyrån Wada om ändringar i listan över förbjudna medel strax före jul, men hon läste det inte. Meldonium kom med på Wadas lista över förbjudna läkemedel först vid årsskiftet.

– Jag åkte fast i testet och tar fullt ansvar för det, sade Sjarapova.

Flera meldonium-fall

Det ryska tennisförbundets ordförande Shamil Tarpitjev anser att Sjarapova fortfarande har en möjlighet att spela i OS i augusti.

– Jag tror det här är struntprat. Idrottarna tar de mediciner som deras fysioterapeuter eller läkare beordrar dem, sade han.

Sedan meldonium infördes på dopningslistan har flera idrottare fastnat i tester. Bland dem konståkaren Jekaterina Bobrova, cyklisten Eduard Vorganov och löparen Adeba Aregawi.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08