Sjarapova utslagen och Williams gör comeback

Ryskan Maria Sjarapova åkte ut direkt i Indian Wells.Bild: JOHN G. MABANGLO

Ett av affischnamnen, Maria Sjarapova, försvann redan i första omgången i Indian Wells-turneringen i tennis. Ett annat, Serena Williams, gör en efterlängtad comeback.

Ryskan Maria Sjarapova missade de två senaste upplagorna av Kalifornien-turneringen då hon var avstängd för meldonium-dopning. Men publiken fick inte se den förra världsettan och tvåfaldiga turneringsvinnaren i mer än 1,5 timme. Sedan hade hon åkt ut mot japanskan Naomi Osaka som vann med 6–4, 6–4.

Under natten mot fredag, finländsk tid, är Serena Williams tillbaka på tennistouren efter att ha fött barn i september.

Storstjärnan, som tappat förstaplatsen på rankningen under barnledigheten, ställs mot kazakiskan Zarina Diyas i första omgången. Hon har laddat upp inför tourcomebacken med uppvisningsspel och dessutom en match i Fed Cup med USA.

– Det här är en bra tid att göra comeback med tanke på sommaren. Jag vill spela i de grand slam-turneringarna (Franska mästerskapen, Wimbledon och US Open), och dessutom spela bra. Det här en perfekt tidpunkt att inleda (förberedelserna), säger Williams i en BBC-intervju.

Kollegorna välkomnar henne tillbaka.

– Hon är en av de bästa spelarna så det är bra att hon är tillbaka, särskilt efter att ha blivit mamma, säger Wimbledon-mästarinnan Garbine Muguruza.

Jelena Ostapenko, som vann Franska mästerskapen i fjol, säger att det Williams gjort för damtennisen inte kan överskattas.

– Hon är en otrolig idrottare, väldigt speciell, och det hon gjort för damtennisen är stort, säger hon.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00