Sjarapova fick gåshud i Melbourne

Maria Sjarpaova gör comeback efter sin dopningsavstängning.Bild: EPA/DEAN LEWINS

Halep, Muguruza, Kerber, Pliskova och Sjarapova.De flesta stornamnen i damernas singelturnering är vidare till den andra omgången i Australian Open-tennisen.

– Titta, jag får rysningar, sade den omstridda ryskan Maria Sjarapova efter segern mot tyskan Tatjana Maria och visade upp sin arm.

Maria Sjarapova – femfaldig grand slam-vinnare men oseedad i Melbourne efter sin dopningsavstängning – besegrade Tatjana Maria, Tyskland, med 6–1, 6–4 i första omgången.

På pappret borde det ha blivit en jämn match. Sjarapova har efter sin 15 månader långa avstängning inte hunnit högre än till plats 48 på världsrankningen, med tyskan Maria ett pinnhål upp.

Sjarapovas erfarenhet och skillnaden i slagstyrka visade sig dock direkt i matchen som varade en timme och 18 minuter.

– Jag älskar att vara här, sade Sjarapova efteråt och skickade slängkyssar till publiken.

Kerber växer

Den nuvarande världsettan Simona Halep inledde sin match svagt. Den 26-åriga rumänskan låg under med 2–5 och hade en setboll emot sig i första set mot 17-åriga hemmaspelaren Destanee Aiava innan hon vände till seger med 7–6, 6–1.

Tyskan Angelique Kerber, segrare i turneringen 2016 och precis som Sjarapova före detta världsetta, imponerade och vann mot landsmaninnan Anna-Lena Friedsam med 6–0, 6–4.

– Förra året var inte mitt bästa år, det vet alla. Det var en ny erfarenhet men jag är tacksam för allt jag var med om för det har gjort att jag har växt som människa, sade Kerber som inte vann två matcher i följd på 13 turneringar 2017.

Pliskova vidare

Tjeckiskan Karolina Pliskova, en annan före detta världsetta, är också vidare till andra omgången efter två stabila set mot Veronica Cepede Royg, Paraguay, rankad 80: 6–3, 6–4.

– Den första rundan är alltid är den tuffaste för mig. Jag tar match för match och tror att jag har en bra chans, sade hon.

Världstrean Garbiñe Muguruza, Spanien, tog sig sett till setsiffrorna 6–4, 6–3 enkelt vidare till den andra omgången. Men i segermatchen mot wildcardet Jessika Ponchet, Frankrike, var hon kraftigt lindad runt höger lår.

– Det var inte lätt, sade Muguruza som enligt AFP såg hämmad ut i sitt rörelsemönster.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00