von Koskull storhandlar Nordeaaktier – "2019 blir vändningens år"

Nordeas vd Casper von Koskull. Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Nordeas vd Casper von Koskull har köpt Nordeaaktier för över 1,8 miljoner euro. I en Bloomberg-intervju säger han att 2019 blir ett vändningens år.

Det är Nordea som meddelar att dess vd Casper von Koskull i fredags köpte 225 000 aktier i Nordea för i snitt 8,0426 euro per aktie, sammanlagt drygt 1,8 miljoner euro.

Nordeas resultatutveckling har den senaste tiden varit en besvikelse. Banken har klart underpresterat jämfört med till exempel storbankerna på Stockholmsbörsen och från investerarhåll har pressen ökat på Nordealedningen. Härom veckan skrev Dagens industri att det bland Nordeas storägare finns ett växande missnöje med von Koskull.

I en intervju för nyhetsbyrån Bloomberg på måndagsmorgonen konstaterar von Koskull att marknaden alltid är otålig. Själv tror han att 2019 blir ett vändningens år.

– När jag ser på 2019 är min ambition att vi ska ha ökade intäkter och minskade kostnader", säger han.

I samband med största ägaren Sampos resultatpresentation härom veckan sade Nordeas avgående styrelseordförande Björn Wahlroos att implementeringen av ett nytt system för regelefterlevnad (complience), ny it-plattform och flytten av huvudkontoret till Helsingfors har tärt på resurserna.

– Men nu är alla stora förändringar gjorda, sade Wahlroos.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46