Självmordsattack mot USA-ambassad

Polisavspärrningar vid den amerikanska ambassaden i Montenegro. Bild: TT/AP/Risto Bozovic

Ett självmordsdåd har inträffat nära den amerikanska ambassaden i Montenegro, uppger landets regering. En person kastade vad regeringen tror är en handgranat mot byggnaden i huvudstaden Podgorica innan hen sprängde sig själv, enligt lokala medier.

Attacken i Podgorica inträffade strax före midnatt. Montenegros regering skriver på Twitter att en polisutredning och identifiering av den misstänkta gärningsmannen pågår.

"En okänd person har begått självmord med en sprängladdning utanför @USEmbassyMNE:s byggnad i Podgorica, Montenegro. Omedelbart innan dess kastade personen ett explosivt föremål", twittrar regeringen, och skriver samtidigt att föremålet i fråga med största sannolikhet var en granat.

Den amerikanska ambassaden i Podgorica skriver på sin hemsida att det pågår en säkerhetssituation vid ambassaden, och uppmanar människor att undvika ambassaden tills vidare.

Enligt Reuters fotgraf på plats har polisen spärrat av området runt ambassaden. Det ska inte gå att se några skador på byggnaden.

– Polisen kom väldigt snabbt, och en kropp fördes bort, säger en vakt som arbetar på en närbelägen idrottsanläggning, och som hörde två explosioner i kort följd.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03