Sixten Korkman i HS: "Jag deltar inte längre i Handelsgillets tillställningar"

Bild: Tor Wennström

Nationalekonomen Sixten Korkman har hållit föredrag och deltagit i diskussioner i Handelsgillet – men några fler besök blir det inte.

"Handelsgillets uppgift är främja landets näringsliv. Då ska kvinnornas betydelse inte förbises", skriver Korkman om sitt beslut att inte längre vara tillgänglig för Handelsgillets evenemang. Han meddelar om beslutet i en kolumn i Helsingin Sanomat.

Korkman motiverar valet med att det vore gynnsamt för alla att även kvinnor skulle få ta del av de lärdomar och nätverk som Handelsgillet har att erbjuda.

Handelsgillet är en herrklubb och accepterar inte kvinnliga medlemmar, något som gillet kritiserats för den senaste tiden. Mera om detta kan du läsa här.

I kolumnen applåderar Korkman också Lenita Airisto som på grund av Handelsgillets inställning till kvinnliga medlemmar inhiberat ett föredrag på gillet. Airisto riktade skarp kritik mot gillet i en artikel i HBL på torsdagen.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46