Sixten Korkman i HS: "Jag deltar inte längre i Handelsgillets tillställningar"

Bild: Tor Wennström

Nationalekonomen Sixten Korkman har hållit föredrag och deltagit i diskussioner i Handelsgillet – men några fler besök blir det inte.

"Handelsgillets uppgift är främja landets näringsliv. Då ska kvinnornas betydelse inte förbises", skriver Korkman om sitt beslut att inte längre vara tillgänglig för Handelsgillets evenemang. Han meddelar om beslutet i en kolumn i Helsingin Sanomat.

Korkman motiverar valet med att det vore gynnsamt för alla att även kvinnor skulle få ta del av de lärdomar och nätverk som Handelsgillet har att erbjuda.

Handelsgillet är en herrklubb och accepterar inte kvinnliga medlemmar, något som gillet kritiserats för den senaste tiden. Mera om detta kan du läsa här.

I kolumnen applåderar Korkman också Lenita Airisto som på grund av Handelsgillets inställning till kvinnliga medlemmar inhiberat ett föredrag på gillet. Airisto riktade skarp kritik mot gillet i en artikel i HBL på torsdagen.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning