Sista skottet avgjorde – Mäkäräinen utanför pallen trots superb slutspurt

Kaisa Mäkäräinen slutade sexa och tangerade säsongens bästa placering. Bild: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Skidskytten Kaisa Mäkäräinen hade en topplacering på gaffeln i sprinten i Hochfilzen – men bommade det sista skottet. Slutresultatet blev en neslig sjätteplats.

Ett ymnigt snöfall och nyckfulla vindar bäddade för en svår sprinttävling i Österrike. Den vanligtvis skakiga skytten Mäkäräinen klarade sig bättre än många andra.

Mäkäräinen bommade ett skott i det liggande skyttet och prickade de fyra första tavlorna stående. Men tävlingens sista skott blev en bom. Därmed dog chanserna till en topplacering.

Mäkäräinen höll ett ursinnigt tempo i skidspåret och plockade placering efter placering. Men det räckte inte hela vägen. Mäkäräinen fick nöja sig med sjätte plats och får fortsätta vänta på säsongens första pallplacering.

Vitryskan Darja Domratjeva stod för prickfritt skytte och tog en överlägsen seger. Slovakiskan Anastasija Kuzmina slutade tvåa och italienskan Dorothea Wierer trea.

Laukkanen bommade tre skott och slutade långt bak i fältet.

Seppälä tog världscuppoäng

På herrsidan tog Tero Seppälä karriärens bästa placering och fixade finländska världscuppoäng. Seppälä sköt prickfritt liggande och missade en tavla stående. Han slutade på 24:e plats.

Norrmannen Johannes Thingnes Bø sköt prickfritt och vann tävlingen före franska världscupledaren Martin Fourcade.

Världscupen fortsätter med jatkstarter på lördag.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03