Sista chansen att komplettera skattedeklarationen – Skatteförvaltningen rekommenderar komplettering på nätet

Tisdagen är den sista dagen för komplettering av den förhandsifyllda skattedeklarationen. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

Om kompletteringen av den förhandsifyllda skattedeklarationen försenas kan Skatteförvaltningen kräva en förseningsavgift på 50 euro.

Den som vill komplettera sin förhandsifyllda skattedeklaration bör göra det under tisdagens lopp, meddelar Skatteförvaltningen. Skatteförvaltningen har skickat ut 5,5 miljoner förhandsifyllda skattedeklarationer under våren och för de flesta finländare har tidsfristen för komplettering av skattedeklarationen redan gått ut.

– De som kompletterar sin skattedeklaration har varit aktiva redan i månadsskiftet april-maj. Det ser ut som om finländarna har varit ute i god tid när det gäller skattedeklarationen, vilket är fint, säger Skatteförvaltningens kommunikationschef Nilla Hietamäki i ett pressmeddelande.

För dem som ännu inte kompletterat sin skattedeklaration är tisdagen den sista chansen att göra det. Skatteförvaltningen påminner om att kompletteringarna ska vara framme hos Skatteförvaltningen på den utsatta dagen om man vill undvika en förseningsavgift på 50 euro.

Skatteförvaltningen rekommenderar att uppgifterna kompletteras elektroniskt genom webbtjänsten Minskatt. Man kan logga in på tjänsten med nätbankskoder eller mobilcertifikat.

Enligt Skatteförvaltningen är de vanligaste avdragen som finländarna deklarerar kostnader för resor mellan bostaden och arbetsplatsen samt hushållsavdraget. I fjol kompletterade cirka 1,45 miljoner finländare den förhandsifyllda skattedeklarationen.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning