Sirenius ny tränare för Dicken

Ken Sirenius. Bild: Dicken

Ken Sirenius blir chefstränare för Dicken – vid sidan om sitt jobb som träningschef för Handbollsförbundet.

De fyra senaste säsongernas FM-segrare, Dicken tvingades se sig om efter en ny tränare då det blev klart att succétränaren Thomas Hivert lämnar laget av familjeskäl. Nu presenterar Drumsölaget Hiverts ersättare: Ken Sirenius.

– Dickens damer har under de senaste åren under Hivérts ledning gjort ett bra och högklassigt jobb. Lagets åldersstruktur är bra, en kombination av erfarenhet och unga talanger. Jag är mycket glad över möjligheten att få jobba med laget. Min motivation är på topp och min målsättning är att skapa en bra kvalitet i vardagen och i träningshelheten – något som vidareutvecklar spelarna och lyfter på lagets tävlingsnivå, säger Sirenius.

Dubbelroll

Sirenius fortsätter samtidigt som träningschef för Handbollsförbundet. Han är också assisterande tränare för damernas landslag. Handbollsförbundets styrelse behandlade frågan i november och ansåg inte att det finns några hinder för att Sirenius tränar ett klubblag vid sidan om. Tvärtom, det ansågs vara bra för Sirenius kompetens att han får träna ett lag. Han har precis avlagt EHF Master Coach-examen.

– Vi är nöjda över att få göra kontrakt med Ken och vi tror att han med sin kompetens kan utveckla våra unga spelare och den vägen hela laget. Ken har avlagt EHF Master Coach examen och får nu möjligheten att använda sina kunskaper med laget. Vi tackar även handbollsförbundet som ställde sig positiva till tränaruppdraget vid sidan om Kens huvudjobb hos förbundet, säger Dickens General Manager Markku Enström.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning