Sipilä: Krisen är avvärjd – regeringen sitter kvar

Bild: Heikki Saukkomaa

Regeringskrisen är avvärjd och regeringen fortsätter med sina nuvarande ministrar, säger statsminister Juha Sipilä (C). – Läget har ändrats så mycket att jag inte kommer att begära avsked.

Juha Sipilä säger att han har gått igenom den författningsrättsliga biten och att regeringen inte behöver avgå.

– Vi fortsätter med de nuvarande ministrarna.

Sipilä tänker diskutera med Centerns riksdagsgrupp och med Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo och rekommendera att samarbetet fortsätter med gruppen Nytt alternativ, som består av ledamöter som bröt sig ur Sannfinländarnas riksdagsgrupp i dag.

Sipilä meddelade om den plötsliga ändringen i läget under en hastigt arrangerad presskonferens på flygplatsen i Åbo. Det ovanliga platsvalet berodde på att Sipilä flugit till Åbo med sitt egna plan för att spara tid.

– Flygplan tar sig snabbt från en plats till en annan, sade Sipilä om sitt logistiska val. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning