Sipilä träffar USA:s vice president Mike Pence i Washington på onsdag

Statsminister Juha Sipilä träffar USA:s vice president Mike Pence (på bild) på onsdag. Bild: Lehtikuva-AFP/Peter Parks

Juha Sipilä (C) ser fram emot att diskutera relationen mellan EU och USA.

Statsminister Juha Sipilä (C) är på statsbesök i Washington och kommer att träffa USA:s vice president Mike Pence på onsdag, skriver statsrådets kansli i ett pressmeddelande. Senast ett statsöverhuvud från Finland träffat USA:s vice president var 2012.

– Jag ser väldigt mycket fram emot mötet med vice president Pence. Jag tror att vi kommer att ha intressanta diskussioner om bilaterala frågor och om relationen mellan EU och USA, vilket är en väldigt viktig fråga för mig. Vi diskuterar säkert också utmaningar för globala regelverk och handelspolitik, säger Sipilä i pressmeddelandet.

På tisdagen träffade Sipilä senatorerna Mark R. Warner och Lisa Murkowski. De diskuterade klimatförändring, handelsrelationer och arktiskt samarbete. Statsminister Sipilä kommer också att träffa president Donald Trumps svärson och rådgivare Jared Kushner och handelsminister Wilbur Ross.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning