Sipilä till Yle: Medvedev till Finland i år

Dmitrij Medvedev. Bild: YURI KOCHETKOV

Rysslands premiärminister Dmitrij Medvedev kommer på besök till Finland före årsskiftet, bekräftade statsminister Juha Sipilä (C) vid Statsministerns frågetimme i Yle på söndagen.

Sipilä sade att man redan tidigare har kommit överens om att Medvedev ska komma till Finland i år och att man vill hålla fast vid det. Datum för besöket har ännu inte slagits fast.

Sipilä träffade Medvedev i S:t Petersburg i januari och bjöd honom till Finland då.

I samma radiointervju tangerade Sipilä också krigsövningarna med Nato, och sade att de åtminstone inte kommer att öka. Han sade att Finland måste vara noga med att den militära alliansfriheten också syns i de gemensamma manövrarna. Däremot ansåg han inte att övningarna behöver vara färre nästa år för att blidka Ryssland. 

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning