Sipilä om Yle-avgångar: Jag vet inget

Bild: Heikki Saukkomaa

Statsminister Juha Sipilä (C) säger att han inte vet något om fallen med de två Yle-journalisterna som sagt upp sig. Sipilä säger att han inte har fört några diskussioner om saken.

De två journalisterna meddelade i går att de säger upp sig på grund av meningsskiljaktigheter om yttrandefriheten. Ämnet kom upp efter att Sipilä hade kontaktat Yle angående nyheter som han ansåg vara felaktiga. Den ena journalisten som sade upp sig var Salla Vuorikoski, som Sipilä hade skickat flera e-postmeddelanden.

Sipilä säger att han tänker hålla fast vid sin rätt att korrigera felaktiga uppgifter. Sipilä uttalande sig för finländska journalister i Bryssel före EU-toppmötet.

– Jag har inget annat att säga i den här frågan än att jag kommer att hålla fast vid den rätten också i fortsättningen, sade Sipilä.

Finland har tidigare klassats som ett av de bästa länderna i världen när det gäller yttrandefrihet, och härvan med Sipilä och Yle har noterats också av utländska medier. Sipilä håller ändå fast vid att uppståndelsen inte påverkar Finlands rykte.

– Det påverkar inte Finlands rykte utomlands. Jag har inte stött på det en enda gång, sade Sipilä. 

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03