Simstjärnan om cancern: Ger inte upp

Japanska simstjärnan Rikako Ikee, här med ett av sina sex guld i Asiatiska spelen i fjol, har inlett behandlingen av leukemi. Bild: TT-AP/Lee Jin-man

Den japanska simstjärnan Rikako Ikee har inlett sin behandling av cancerformen leukemi.Jag ska fortsätta att kämpa, säger hon på sin webbplats.

18-åringen, som bland annat slagit den svenska superstjärnan Sarah Sjöström på paraddistansen 100 meter fjärilsim, säger på sin nya webbsida att behandlingen är tuff men att hon inte tänker ge upp.

– Ibland känns det som att hjärtat ska gå sönder, men alla fina ord uppmuntrar mig och bygger upp känslan att jag ska fortsätta att kämpa och inte ge upp, säger hon.

– Jag längtar efter att få komma ut och känna vinden och regnet och jag ser fram emot det när jag släpps ut från sjukhuset.

Hon säger att hon kommer att få stanna på sjukhuset länge. Det var i februari som hon efter ett träningsläger i Australien, där hon varit trött och orkeslös, testade sig och fick diagnosen leukemi.

En av dem som då kommenterade Ikees sjukdomsbesked var Sarah Sjöström, som fick stryk av japanskan i världscupen i Tokyo i höstas.

– Jag blir gråtfärdig när jag läser nyheten om min vän Rikako Ikee, skrev Sjöström på Instagram.

Ikee vann sex distanser under Asiatiska spelen i fjol och sågs som hemmanationens stora affischnamn inför OS i Tokyo nästa år. Hennes tränare har fortfarande förhoppningar om att hon ska kunna vara med på OS.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning