Simstjärnan nära comeback efter cancern

Rikako Ikee drabbades i fjol av leukemi men närmar sig nu comeback i simbassängen. Arkivbild. Bild: AP Photo/Lee Jin-man, File

I februari förra året kom beskedet att den japanska simstjärnan Rikako Ikee drabbats av leukemi. Nu, efter 10 månader på sjukhus, närmar hon sig comeback i tävlingsbassängen, rapporterar japanska medier.

Simstjärnan Rikako Ikee har anmält sig till en tävling i Tokyo den här månaden, rapporterar lokala medier. Kommer hon till start blir det hennes första tävling sedan hon fick diagnosen leukemi förra året.

20-åriga Ikee var före cancerbeskedet ett av affischnamnen för Tokyo-OS och en av guldfavoriterna på 100 meter fjäril.

Japanskan har behandlats på sjukhus under 10 månader men kunde i mars i år återgå till träning. Enligt japanska medier har Ikee anmält sig till en tävling den 29 augusti där hon tänker simma 50 meter frisim – men en talesperson för arrangören vill inte kommentera om uppgifterna stämmer.

Ikee har tidigare sagt att hennes nya stora mål är OS i Paris 2024. Hon har inte meddelat huruvida hon tänkt om, och återigen siktar mot hemma-OS nästa år, sedan det flyttats fram ett år på grund av coronapandemin.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning