Simon Elo ansluter sig till Samlingspartiet

Simon Elo talar i riksdagen för ungefär ett år sedan. På bilden företrädde han Blå framtid. Samlingspartiet blir Simon Elos tredje parti på tre år. Bild: Heikki Saukkomaa

Den för detta riksdagsledamoten Simon Elo går med i Samlingspartiet. Elo har tidigare varit medlem i Sannfinländarna och Blå framtid.

Simon Elo, tidigare riksdagsledamot för Sannfinländarna och Blå framtid, blir samlingspartist. Elo berättar om sitt beslut i ett pressmeddelande som skickats ut av Samlingspartiet.

Elo valdes in i riksdagen från Nylands valkrets år 2015. Han var med i Sannfinländarnas riksdagsgrupp fram till sommaren 2017 då han hoppade av partiet tillsammans med tjugo andra riksdagsledamöter och bildade en ny riksdagsgrupp. Elo blev ordförande för den nya riksdagsgruppen. Senare grundades partiet Blå framtid och Elo fortsatte som ordförande för riksdagsgruppen fram till riksdagsvalet 2019.

Elo ställde upp som Blå framtids kandidat i riksdagsvalet i fjol men fick endast 587 röster i Nylands valkrets och föll ur riksdagen. Blå framtid fick inte en enda riksdagsledamot i valet. I augusti meddelade Elo att han lämnar partiet.

Simon Elo sitter i Esbo stadsfullmäktige och stadsstyrelse och har varit obunden sedan han lämnade Blå framtid.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning